OTOK MURTER

Otok Murter jedan je od otoka sjevernodalmatinske otočne skupine, najgušće otočne skupine Jadrana i Sredozemlja, u kojoj se nalazi gotovo 40 posto svih hrvatskih otoka. Zahvaljujući stoljetnoj brizi Murterina za svoje prekomorske posjede, Murter je postao središte “galaksije” od čak 189 otoka, otočića i hridi. Nalazi se na sjeverozapadnom dijelu šibenskog arhipelaga i Šibensko-kninske županije. Otok Murter je od kopna udaljen svega 6 metara, pa je ta udaljenost premoštena pokretnim mostom, što otok čini pristupačnim i daje mu dodatan šarm.

Na Otoku Murter se nalaze četiri naselja, od kojih su Murter i Jezera starija, a Tisno i Betina mlađa. Veći dio otoka prekriven je stoljetnim stablima maslina i smokava, što su i glavne tradicionalne kulture koje uzgaja domaće stanovništvo.
Od trenutka doseljenja do danas, stanovnici Murtera prošli su put od ratara i stočararibaravinogradara do ugostitelja,skipera, turističkih djelatnika… Škrta zemlja, nekoć uzrok teškog težačkog života i bijede, danas postaje atrakcija, puste pješčane uvale postaju najatraktivnije plaže, a Kornati bivaju otkriveni kao jedan od najljepših ekološki očuvanih krajolika.

Otok Murter je poznat po predivnim pješčanim i šljunkovitim plažama. A pored poznatih – SlaniceKosirineČigrađe,PodvršakaLovišća i dr., velik je broj i malih uvalica, skrivenih od očiju i daleko od vreve većih plaža.

MURTERSKO MORE

Murtersko more je veliki morski prostor između šibenskog i zadarskog arhipelaga. Površina mu je 210 km2, a najveća dubina 94 m. Na sjeveroistočnoj strani Murterskog mora je otok Murter, sa sjeverozapada, jugozapada i juga okružuju gaKornati, a na njegovoj jugoistočnoj strani su poznati šibenski otoci ŽirjeKakan i Kaprije.

U neposrednoj blizini Murtera nalaze se 4 nacionalna parka:

Kornati, Krka, Paklenica – Sjeverni Velebit (za planinare), Vransko jezero

Preporuča se krenuti prema Šibeniku (gradskoj kulturi), Vodicama (zabavi) i Biogradu na moru (FunPark Mirnovac).

Adresa

Brošćica 6C, Jezera (Otok Murter), Hrvatska

Adresa

Brošćica 6C, Jezera (Otok Murter), Hrvatska

Rezerviraj termin

Rezervacije se vrše isključivo putem booking.com

Rezerviraj termin Booking

Rezervacije se vrše isključivo putem booking.com

Pošaljite nam email

Pošaljite nam email i informirajte se o ponudi

Pošaljite nam email

apartmani.kristiana@gmail.com

Rezervacije se vrše isključivo putem booking.com kliknite na gumb: